Ker je pust v naši vasi in okoliških vaseh izjemno živ običaj, se na šoli trudimo, da tudi mi pripomoremo k ohranjanju tradicije. Tako smo se tudi letos na pustni torek posebej pripravili, saj smo temu pomembnemu dnevu namenili tehniški dan konec januarja. Učenci od 1. do 5. razreda so tako kot vsako leto izdelovali skupinske maske. Letos so se za skupinske maske odločili tudi nekateri učenci v 6. razredu ter celotna 7. in 8. razred. Tisti učenci, ki se za to niso odločili, so pomagali pri izdelovanju mlajšim in njihovim mentorjem. Starejši učenci zelo radi sodelujejo z mlajšimi, tako da je medgeneracijsko druženje med njimi zelo uspešno.

S skupinskimi maskami so nato učenci sodelovali na Cirkovški povorki, ki se je kot vedno zgodila na pustni torek. Cirkovški fašenk se je odvijal 9. februarja, ko je povorka krenila izpred šole ob 15.00. Najprej so se predstavile šolske maske, nato pa so se povorki priključili tudi ostali. Povorka se je zaključila pri krožišču.

Učenci so pri izdelovanju mask zelo uživali in jih nato tudi s ponosom predstavili na povorki. Skupinske maske so bile njihovo lastno delo, zato menim, da moramo biti še toliko bolj ponosni nanje.

Kaj je nastalo na pustnih pripravah, pa si lahko pogledate na fotografijah.

Nastja Bat