V četrtek, 11. 2. 2016, smo se četrto- in petošolci z avtobusom v okviru projekta Šolar na smuči odpeljali na Mariborsko Pohorje smučat.

Tam smo si nekateri izposodili smučarsko opremo, nekateri pa so imeli svojo. Ko so nas organizatorji pozdravili – vseh nas je bilo okrog 180, smo se z gondolo odpeljali na Belvi. Na smučišču smo naredili nekaj ogrevalnih vaj, nato je sledilo testiranje. Razdelili so nas v štiri skupine. Najprej sem bila v malo slabši skupini, nato sem napredovala v drugo najboljšo skupino. Imeli smo super učiteljico Katjo.

Začeli smo z utrjevanjem pluženja, a že kmalu smo odšli smučat na strmo progo. Sprva mi je šlo dobro, proti koncu sem izgubila nadzor nad smučmi. Začela sem kričat. Hotela sem se ustavit, a sem bila le še bolj hitra. Nekako se mi je na srečo le uspelo ustaviti. Ko sem se ozrla naokoli, sem videla še dva sošolca, ki se nista ustavila ravno tam, kjer je bilo dogovorjeno. Nato smo se le vsi uspešno pripeljali do sedežnice, ki nas je odpeljala nazaj na vrh.

Nekaj časa smo še smučali, sledila je malica in še dve uri smučanja. Ob pol treh smo se odpeljali z gondolo nazaj v dolino, kjer smo vrnili opremo. Organizatorji so vsakemu udeležencu smučarskega tečaja podarili darilo, lahko smo tudi obdržali majice. Sledilo je skupinsko fotografiranje, na kar smo se odpeljali domov.

Ta dan mi bo ostal v spominu, zato si želim še več takšnih športnih dni.

Sanja Kmetec, 5. a
mentorica: Polona Lešnik
fotografije: Polona Lešnik