Petek, 15. novembra, smo tako kot na vseh drugih šolah začeli dan s tradicionalnim slovenskim zajtrkom. S tem smo prejeli energijo, potrebno za dober začetek dneva. Ta dan smo v 2. razredu imeli naravoslovni dan o zdravi prehrani. Učenci že vemo, da moramo, če želimo biti zdravi, jesti zdravo hrano z veliko sadja in zelenjave, piti dovolj vode, se veliko gibati, skrbeti za osebo higieno ter tudi spati dovolj ur. Ker smo  sladkosnedi, smo si spekli medenjake. Že prejšnji dan smo v OPB pripravili testo in se ob poizkušanju sestavin zabavali. Testo smo drugi dan vsak zase povaljali in z modelčki oblikovali medenjake, ki so jih nato kuharice v kuhinji spekle. K jogurtu smo jih pojedli za malico.

Veseli smo, da imamo na naši šoli tako odlične vrtnarje, ki so maja posadili topinambur. Sedaj je dozorel. Drugošolci smo ga le delček izruvali iz zemlje in ga pripravili za naše trebuščke. Za boljši okus in zdravo začimbo smo mu nasekljali še drobnjak. Ker je obilo obrodil, smo ga lahko ponudili tudi vsem učencem do 5. razreda.

Veseli smo, da je bil ta naš dan zanimiv in okusen. Želimo si še več kuharskih izkušenj. Posebej pa smo veseli, da lahko sestavine naberemo kar na šolskem vrtu. 

Učenci 2.a OŠ Cirkovce z učiteljicama Metko Kaiser in Marijo Jurtela