V 2. razredu OŠ Cirkovce smo marca in aprila izvedli mini projekt Naš vrtiček. Nastajal je v treh stopnjah in tako so ga učenci tudi predstavili.

  1. marca smo učenci v šolo prinesli semena, sadike, lončke s podstavki in zemljo. Najprej smo povedali, kaj je kdo prinesel. Nato smo mizice pokrili s časopisnim papirjem. Vsak je posejal ali posadil, kar je imel. Na lončke smo zapisali datum in ime rastline. Posevke smo rahlo zalili jih postavili na okensko polico.

Ajda, Eva, Vita in Teja

Vzklile so nam kumare, korenček, sončnice, redkev, solata, bučke, fižol, bob, bazilika, timijan, čebula in pšenica. Posadili smo sadike zimske in letne solate in pora ter gomolje topinamburja in krompirja. Vsak dan smo ogledovali rastline in jih po potrebi zalivali. Ko so nam zelo zrastle, smo jih odnesli domov. Presadili smo jih na vrt ali v rastlinjak. Upamo, da bomo čez kake tri mesece imeli tudi kaj našega pridelka za v usta. Za to smo se tudi trudili.

Zoja S. in Ota

  1. marca smo šli na šolski vrt po solato. Nabrali in očistili smo motovilec in regrat, ki je tudi kar rastel na vrtu. Naredili smo si solatni krožnik. Kuharice so nam za dodatek skuhale jajca, sami pa smo naribali še surov topinambur in narezali drobnjak. Jajca smo sami olupili in narezali. Vsak je dobil svoj slasten solatni krožnik. Mi trije smo vse pojedli. Solata je bila odlična, še posebej, ker smo jo sami napravili. Pa še zdrava in domača, kar je pa najbolj pomembno.

Matic, Lovro in Anže

Učiteljici Marija in Liljana.