V četrtek 21. 10. 2021 smo se z nadarjenimi učenci 8. in 9. razreda, odpravili na ekskurzijo na Primorsko. Skupaj z učenci OŠ Kidričevo, smo se že v zgodnjih jutranjih urah odpravili proti Piranu. Tam smo se razdelili v dve skupini. Ena skupina se je najprej odpravila na voden ogled akvarija, druga skupina pa je začela z vodenim ogledom Pomorskega muzeja Sergeja Mašera. Po končanih ogledih, sta se skupini zamenjali in si ogledali še drugo lokacijo.

V akvariju so si učenci lahko pogledali več različnih vrst rib in morskih živali. Najbolj so jih navdušile nenavadne vrste morskih bitij, ki jih ne vidimo pogosto. Prav tako jim je bilo zelo všeč, da so imeli možnost nekatere živali, kot so morska zvezda, tudi prijeti v roke. V Pomorskem muzeju smo izvedeli veliko o samih strukturah ladij in zgodovini vojnih spopadov, ter orožjih, ki so jih takrat uporabljali. Sledila je tudi delavnica, kjer smo izvedeli nekaj več o pomorski abecedi zastav. V muzeju so se predvsem vključevali učenci, ki so nadarjeni na področju zgodovine. Po ogledih smo si vzeli nekaj časa za sprehod ob obali, nato pa smo se odpravili proti Izoli.

V Izoli so nas sprejeli na Srednji gostinski in turistični šoli, kjer so nam pripravili predstavitev njihovih programov, kasneje pa so nas pogostili s pico in sokom. Ker smo imeli zelo polne trebuščke, smo se odločili za sprehod do svetilnika v Izoli. Nato pa smo se odpravili že proti Ljubljani.

V Ljubljani smo se odločili za obisk WOOP parka, kjer so otroci dobili vsa potrebna navodila in opremo za skakanje po trampolinih. V dvorani je bilo več različnih trampolinov z ovirami in razgibanimi tereni, kjer so učenci potrošili energijo, ki jim je še ostala. Ko so zaključili, smo jim pustili še nekaj časa, da se sprehodijo po nakupovalnem centru pred odhodom domov.

Domov smo se vrnili polni novih spominov in poznanstev.

Napisala:
Doroteja Vodopivec, svetovalna delavka