Z učenci 3. in 4. razreda smo imeli na predzadnji dan pouka zaključno ekskurzijo. Odpravili smo se v Muzej premogovništva Velenje in v jamo Pekel.

Najprej smo si ogledali Muzej premogovništva. Za podzemni ogled smo si oblekli delovno obleko rudarja in zaščitno čelado, s seboj pa vzeli rudarsko ali knapovsko malico. Po vožnji s kletko, kot pravijo jamskemu dvigalu, se nam je začela podzemna pustolovščina, saj smo bili kar 157 m pod površjem. Spoznali smo težko delo rudarjev in njihove nevarnosti. Najbolj nas je ganila simulacija rudarske nesreče. Tako kot rudarji smo si tudi mi na polovici »delovne izmene« privoščili rudarsko malico kar 157 m pod zemljo. Sledila je kratka predstavitev modernega dela muzeja, adrenalinska vožnja z rudarskim vlakom in vrnitev na površje.

Dogodivščine so se nadaljevale v jami Pekel. Spoznali smo polno edinstvenih kapnikov, ki so s kančkom domišljije v naših očeh pričarali vrsto zanimivih podob. Že ob vstopu v jamo se nam je pred vhodom razkrila podoba hudiča, kar je ustvarilo vznemirljivo vzdušje za nadaljnje raziskovanje.

Po končanih ogledih smo se prepustili igri na igralih pred jamo Pekel in si privoščili sladoled.

Ekskurzija je bila polna poučnih in zanimivih trenutkov, ki nam bodo zagotovo ostali v spominu še dolgo časa.

                      Učiteljice: Metka, Janja in Marina