Starši otrok z domačim varstvom do konca maja oproščeni plačila vrtca (dopolnjeno)

* z dodatnimi izjavami v zadnjih šestih odstavkih

Ljubljana, 11. maja – Na ministrstvu za izobraževanje prosijo starše, naj v začetni fazi v vrtce pripeljejo samo tiste otroke, za katere ne morejo zagotoviti varstva doma. “Starši, ki otrok ne bodo vključili v vrtec, bodo do konca maja oproščeni plačil,” je na novinarski konferenci zagotovil državni sekretar na ministrstvu za izobraževanje Damir Orehovec.

Potem ko so vzgojno-izobraževalne ustanove v petek prejele priporočila za ravnanje ob odprtju vrtcev in šol, so se v strokovni javnosti pojavila številna vprašanja v zvezi z izvedljivostjo navodil. Na nekatere pomisleke sta danes na novinarski konferenci odgovorila državni sekretar na ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport Damir Orehovec in Polonca Truden Dobrin z Nacionalnega inštituta za javno zdravje.

Delo v javnih in zasebnih vrtcih, ki svoja vrata odpirajo prihodnji ponedeljek, naj bi sicer potekalo v manjših skupinah, in sicer za prvo starostno obdobje v skupinah po osem in za drugo starostno obdobje v skupinah po 10 otrok.