Počitniške aktivnosti v Konjeniškem parku Starošince
V četrtek, 30. 4. 2015, smo nekateri nadarjeni učenci OŠ Cirkovce pomagali pri izvajanju počitniških aktivnosti v Konjeniškem parku Starošince.

Zjutraj smo se zbrali pred hlevom. Nato smo zagledali nasmeške mladih učencev. Najprej smo se zbrali v krogu in zapeli pesmico.

Potem smo se razdelili v skupine. V vsaki skupini ja bilo sedem učencev iz prve triade in dva pomočnika (to smo bili nadarjeni učenci). Mlade nadobudne navdušence nad konji smo lepo sprejeli in jim povedali nekaj o konjih. Nato se je vsak poskusil v čiščenju hleva.

Po malici smo se začeli pripravljati za teren. Najprej smo konje očistili, nato jih opremili in se podali v naravo na konjskem hrbtu. Na vsake toliko časa je na konjskem hrbtu sedel drugi učenec, tako da je vsak prišel na vrsto. Naš teren je trajal kar uro in pol. Vsak izmed nas si je v spomin vtisnil lepo in veselja polno izkušnjo.

Ko smo prišli nazaj, smo bili zelo utrujeni, ampak otroci so kljub temu našli moč in se igrali na igralih.

Po kosilu smo konje odpeljali v hlev. Vsak otrok je lahko peljal enega konja v svoj boks. Nekateri so to počeli prvič, zato so bili še toliko bolj navdušeni.

Morava priznati, da smo uživali vsi, otroci in pomočniki. Tega dne se bomo vsi še zelo dolgo spominjali.

 

Nuša in Katja,

učenki 8. razreda