PIKA POKA

 

Otroška folklorna skupina vrtca Cirkovce, ki letos šteje 28 članov, se je udeležila državne folklorne revije PIKA POKA v Rogaški Slatini.

Po kosilu smo se z avtobusom odpeljali v smeri proti Rogaški Slatini. Dan je bil lep, ne prevroč, ravno prav za vožnjo z avtobusom. Med potjo smo opazili kar nekaj zanimivosti, se pogovarjali, nekateri so tudi počivali. Ob prihodu so bili otroci dobro razpoloženi, pripravljeni, da si z mentorico Moniko Šešo ogledajo oder, na katerem bodo nastopili. Sledilo je oblačenje novih folklornih oblek, ki nam jih je sešila naša sodelavka Darinka Kramer, za kar se ji resnično zelo zahvaljujemo.

Prišel je čas nastopa. Ob zvokih harmonike, na katero igra sodelavec Ivan Kojc, so otroci zaplesali splet, ki so se ga pridno učili vse leto.

Po malici smo se, rahlo utrujeni, vrnili proti domu. Tako, revija je za nami, že to nedeljo pa nas čaka nastop ob Tednu ljubiteljske kulture. Verjamemo, da ne zadnji, saj radi nastopamo in predstavimo prisotnim, kaj vse znamo in zmoremo.

 

Mateja Lampret