V ponedeljek, 18. 5. 2015, smo imeli učenci OŠ Cirkovce zaključek bralne značke. Obiskal nas je slovenski pisatelj Tone Partljič, ki prihaja iz okolice Maribora.

Prvo uro so pisatelja pobližje spoznali učenci razredne stopnje.

Drugo uro smo se učenci višje stopnje zbrali v telovadnici. Vsi smo bili v pričakovanju pisatelja, saj nas je zelo zanimalo, kakšen je. Na začetku sta nam Ana iz 8. razreda in Lovro iz 7. razreda zaigrala Partljičev doživljaj iz njegovega otroštva in s tem napovedala pisatelja.

Gospod Partljič nam je najprej povedal dve zgodbi iz svojega otroštva. In sicer zgodbo o svoji prvi poroki, ki je bila zelo posebna, hkrati pa je temeljila na otroški naivnosti. Druga pa je govorila o tem, kako je on oboževal Jurčičevo povest Domen, še posebej pa stavek iz te knjige: “Ali veš, koga so danes pokopali?” je vprašal Domen osorno.

Izvedeli smo tudi marsikaj o njem, o njegovi družini ter o njegovih delih.

Štirje učenci so zaigrali tudi sodobno, kratko verzijo Romea in Julije. Igra je bila zelo zabavna in ob njej smo zelo uživali.

Na koncu je pisatelj podelil tudi priznanja vsem bralcem iz devetega razreda, ki so vseh devet let šolanja osvojili bralno značko.

Prepričana sem, da nam bo ta zaključek bralne značke ostal še dolgo v spominu, saj smo se zelo zabavali, predvsem pa smo se veliko smejali.

Špela Auer