Osnovna šola Cirkovce z enoto vrtec se je pridružila številnim drugim šolam, humanitarnim organizacijam ter posameznikom pri zbiranju najosnovnejših potrebščin za pomoč beguncem, saj želimo, da so otroci priskrbljeni vsaj z najnujnejšimi stvarmi. Razmišljali smo, kakšno srečo imamo, da lahko brezskrbno živimo in uživamo svobodo, ki nam je dana. Vsi skupaj pa se moramo zavedati, da le-ta ni tako samoumevna, kot se na prvi pogled zdi. Spomnili smo se, kako smo se zabavali na delavnicah ob Tednu otroka, zato smo želeli poskrbeti za kakšen nasmeh tudi na licih begunskih otrok.

Tako smo na predpočitniški petek, 23. 10. 2015, v prostorih šole zbirali topla oblačila, obutev, spalne vreče, odeje, dežnike, anorake … Učenci 7. razreda smo pomagali pri razvrščanju potrebščin, ki so jih v šolo prinesli otroci oziroma njihovi starši. Stvari smo zapakirali v vreče in škatle, da so jih lahko nato odpeljali v sprejemni center na Pragersko.

Videli smo, da je našim učencem in njihovim staršem mar, saj smo zbrali kar nekaj stvari in tako pomagali pomoči potrebnim. Upamo, da smo tako skupaj vsaj malo pripomogli k boljšemu jutri.

Učenci 7. razreda