PRVI ŠOLSKI DAN V OŠ CIRKOVCE

 

  1. septembra 2017 je prag Osnovne šole Cirkovce prestopilo 215 učencev pred katerimi so novi izzivi in aktivnosti, ki jih s seboj prinaša novo šolsko leto.

 

Še posebej, pa so se tega dne veselili  naši prvošolčki, kar  26 jih je v letošnjem šolskem letu začelo svojo osnovnošolsko pot.

Za njih je prvi šolski dan potekal nekoliko drugače kot bodo potekali vsi nadaljnji dnevi v 1. razredu.  Ob 11. uri so se otroci skupaj s starši zbrali v šolski telovadnici. Najprej jim je dobrodošlico izrekla gospa ravnateljica. Lepim željam sta se pridružila tudi gospod župan in direktor podjetja Boxmark iz Kidričevega. Otrokom sta razdelila odsevni brezrokavnik, kapo in knjigo s pisalom. Sledila je dramska igrica o babici marmeladi, ki so jo zaigrali učenci naše šole. Prvošolci so bili nad igro zelo navdušeni, še bolj pa so se razveselili marmeladne sladice v šolski jedilnici. Nato so se odpravili v učilnico 1. razreda, kjer se je praznovanje nadaljevalo. Na prvi šolski dan so bili otroci zelo nasmejani in veseli. Upamo, da se bo to veselje nadaljevalo skozi celo šolsko leto in da bodo ta dan ohranili v lepem spominu.

učiteljice 1. razreda