Tudi naša šola se je letos odzvala povabilu Društva Radi pišemo z roko in tako smo v tednu od 21. do 25. januarja  obeležili Teden pisanja z roko.

Odločili smo se, da napišemo pisma županu, Antonu Leskovarju, župniku, gospodu Janku Strašku, našemu gostu na zaključku Bralne značke, gospodu Boštjanu Gorencu- Pižami in pisatelju ter novinarju, gospodu Zdenku Kodriču. Nestrpno smo pričakovali, da nam bodo odpisali. In res – prejeli smo prijetna in prijazna pisma omenjenih, gospod Strašek je pismu priložil tudi kronikalne zapise iz različnih obdobjih, najstarejše iz 17. stoletja.

Napisali so nam obilo spodbudnih besed, predvsem pa so bili veseli, ker že dolgo niso prejeli pisma, napisanega z roko.

Izdelali smo spominski zvezek, ki ga učenci odnašajo domov in skupaj s starši napišejo kakšno misel, spomin na šolske dni,…

Pogovarjali smo se o pomenu pisanja in si ogledali različne pisave. V petek pa smo gostili gospoda Igorja Fridauerja, očeta naše šestošolke Maje. Gospod Igor obvlada kaligrafijo in tako nam je pokazal način pisanja, kaligrafska peresa, seveda pa nam je pomagal pri pisanju naših imen.

Odločili smo se, da bomo naš teden pisanja kar podaljšali. Tako bo spominski zvezek obiskal družine vseh šestošolcev, obiskal bo naše učitelje in gospo ravnateljico.

V mesecu marcu  pa nas bo obiskala gospa Marijana Jazbec iz Društva Radi pišemo z roko.

Veseli smo, da je naš »prvi« Teden pisanja z roko uspel in tako kot smo zapisali v naš spominski zvezek- roke so za delo, za objeme in pisanje, se bomo trudili, uporabljati jih v te namene še naprej.

Jerneja Kuraj