MOJ TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK V ČASU ŠOLE NA DALJAVO

V petek, 20.11.2020, smo imeli naravoslovni dan. Ob 8. uri sem začela pripravljati tradicionalni slovenski zajtrk. Imela sem veliko časa za pripravo, saj so v naši družini vsi že začeli s šolo na daljavo. Na mizo sem prinesla kruh, maslo, med, jabolka ter krožnike, nože in skodelice. Brat mi je pomagal pogreti mleko. Skupaj sva pripravila pogrinjek. Bila sem že zelo lačna. K mizi še ni bilo nikogar. Vsi so imeli video srečanja. Končno je napočil čas, ko smo se zbrali pri zajtrku. Bil je odličen in vsi so se mi zahvalili. Nato sem narisala čebelji panj. Naučila sem se čebelji ples in pogledala risanko. V tem dnevu sem zelo uživala.

Rebeka Gojkošek, 3. razred

Izdelava čebelice in panja … to bila je likovna ura fajna. Zajtrk Slovenski smo pojedli in se dobrot domačih naužili. Plesali smo, kot da gre za res, saj danes nam je pouk od doma res zelo všeč.

Elina, 3. r.

Pouk imamo na daljavo, zato nismo imeli tradicionalnega slovenskega zajtrka v šoli. Z mamico sva ga pripravila doma. Najprej sem razdelil pogrinjke, mamica pa je pripravila kruh, med, maslo, mleko, za posladek pa lepo rdečo jabolko. Z mano je zajtrkoval ati, mami in bratec Gašper. Zajtrk je bil okusen in sladek. Na tradicionalnem slovenskem zajtrku doma sem zelo užival.

Filip Plajnšek 3. A razred OŠ Cirkovce

Mateja Lampret