V soboto, 16. 10. 2022, smo se mladi planinci iz OŠ Cirkovce skupaj s kolegi iz OŠ Kidričevo odpravili na tokrat turistični izlet na Goričko.

Naš prvi postanek je bil v parku Radenci, kjer smo se malo sprehodili in si ogledali okolico zdravilišča in izvir mineralne vode. Nato smo pot nadaljevali proti Slatinskemu vrelcu, iz katerega privre najboljša mineralna voda na Slovenskem. Ogledali smo si izvir in mogočni drevored.

Nato smo pot nadaljevali do parkirišča, s katerega smo se sprehodili po gozdni učni poti do tromejnika Madžarska – Avstrija- Slovenija. Pri tromejniku smo imeli daljši postanek za malico in fotografiranje. Po vrnitvi na izhodišče smo pot nadaljevali do kraja Grad, kjer smo imeli voden ogled gradu z animacijami za mlajše udeležence. Po končnem ogledu smo se okrepčali in odpeljali v Lendavo na Vinarium. Seveda smo vsi navdušeni dosegli vrh stolpa. Nekateri z dvigalom, drugi peš, a to sploh ni bilo pomembno. Kljub oblačnemu vremenu smo se na koncu vsi zadovoljni in prijetno utrujeni vrnili domov.

 Ivan Kojc, vodnik PZS