V sredo, 27. septembra 2023, smo se nekateri učenci 6., 7., 8. in 9. razreda udeležili nacionalnega srečanja UNESCO šol z naslovom Prelepa Gorenjska.
Srečanje je bilo posvečeno obeležitvi 70-letnice Unesca ter 30-letnice ASP Mreže Slovenije. Osrednja prireditev je potekala v Biotehničnem centru Naklo. Tam smo se zbrali učenci in dijaki iz različnih regij Slovenije, vseh tistih šol, ki so vključene v mrežo.
Po zanimivem, glasbeno obarvanem programu nam je prijazen dijak razkazal šolo in njeno okolico. Nato smo se po regijah razvrstili po različnih krajih Gorenjske. Naša regija-Spodnje Podravje, ki so jo zraven naše šole zastopale še Šola za ekonomijo, turizem in kmetijstvo, Gimnazija Ptuj in Strojna šola, je obiskala Osnovno šolo Križe. Tam smo sodelovali v likovni in športnih delavnicah.
Meni osebno je bila najbolj všeč igra Štrbunk. Razdelili smo se v dve ekipi, nato je vsak posameznik metal obteženo vrečko v luknjo. Ekipa, ki je prva zbrala določeno število točk, je zmagala. Na koncu smo v dar dobili še spominek na njihov kraj in šolo.
Ta dan je hitro minil in z lepimi vtisi smo se vrnili nazaj domov.

Izabela Medved, 8. razred