ZDRAVA ŠOLA V OŠ CIRKOVCE – Pohod ob polni luni

Ko sva se v ponedeljek, 17. 10. 2016 ob 18.15 uri zvečer pripeljali z učiteljico Liljano Brglez pred šolo, sem pomislila, groza, nihče se ni odzval na vabilo na pohod ob polni luni. Pa nič za to, nekaj jih bo zagotovo prišlo in bomo odšli po zastavljeni poti.

Ni minilo deset minut, ko se je parkirišče pričelo polniti. Prihajali so učenci s svojimi starši, babice in dedki s svojimi vnuki in vnukinjami, upokojenci. Lepo jih je bilo opazovati, kako se zbirajo, prav vsi primerno oblečeni, obuti, nekateri s pohodnimi palicami in svetilkami.

Pa smo se odpravili iskat »našo« luno. Izpred OŠ Cirkovce smo odšli v smeri proti Jablanam in nato po poljski poti ob potoku do Dragonje vasi nazaj proti Cirkovcam. Hodili smo dobro uro in se prijetno utrujeni in v sproščenem vzdušju vrnili na cilj. Vseh 75 udeležencev pohoda je tako poskrbelo za svoje zdravje in obljubili smo si, da se prihodnji mesec ponovno srečamo. Kam se bomo prihodnjič odpravili, izveste 14. novembra 2016, ko bo luna ponovno zasijala v vsej svoji lepoti.

Mateja Lampret,
Mentorica Zdrave šole v OŠ Cirkovce