Na razstavi v Qlandiji

Letos je že 6. leto zapored potekalo srečanje učencev osnovnih šol pri ŠC Ptuj, ki se navdušujejo nad gokarti. Iz OŠ Cirkovce so sodelovali Tadej Širec, Blaž Rojko, Timi Medved, Aljaž Vavken, Andraž Potočnik, Jaša Lozinšek, Maiki Šilak, Kenan Vrtagič in Denis Sagadin.

Učenci so se odločili, da bodo podvozje za avto nadgradili z aluminijem, ki so ga dobili v Talumu. Iz odpadnega materiala so z različnimi obdelovalnimi postopki oblikovali karoserijo, izdelek pa poimenovali COCA – KOLČEK.

Zaradi slabega vremena je srečanje potekalo v dvorani Center na Ptuju, kljub temu pa je bilo izpeljano odlično. Učenci so se pomerili v različnih spustih oz. v treh kategorijah. Dvakrat spust po prirejenem klancu in enkrat v potiskanju avtomobila. V eni kategoriji so dosegli 1. mesto, v dveh kategorijah pa 2. mesto. Prejeli so tudi priznanje za estetski videz in finalizacijo nadgradnje.

Na izdelek so zelo ponosni, zato smo ga tudi odpeljali v Qlandijo na razstavo.
Učenci si želijo sodelovanja tudi v prihodnje, ker tako spoznavajo poklice, ki so zelo pomembni pri razvoju tehnike in tehnologije. Za uspeh jim iskreno čestitava.

 Mentorja:
Jožica Jurgec in Ivan Kojc