Učenci 1. razreda OŠ Cirkovce so ob pomoči svojih staršev pridno zbirali star papir v spomladanski zbiralni akciji in so ga zbrali med vsemi razredi največ. Veseli so bili, ko so izvedeli, da so nagrajeni z izletom v Starošince in jahanjem v tamkajšnjem konjeniškem parku.
Kako se ne bi razveselil take nagrade, ko so lahko namesto pri pouku uživali v družbi veličastnih konj. Letos so se v okviru projekta Popestrimo šolo s konji že spoznali in se ob njih tudi učili.
Nagradno jahanje so si ob prijazni pomoči ge. Metke Demšar Goljevšček privoščili na koncu junija, tik pred zaključkom šolskega leta. Najprej so obiskali konje na paši in šli čisto do njih ter spoznali čredo. Nato so belega konja Bolera prignali v hlev. Z njim so učenci v dveh skupinah izvedli delavnici in pokazali vaje medsebojnega sodelovanja.
Po malici so konja Bolera pripravili za jahanje, rjavega konja pa so osedlali že v hlevu. Ob različnih igrah otrokom ni bilo težko počakati na vrsto, ko so lahko tudi ob spremstvu zajahali, česar so bili najbolj veseli.
Ob tej nepozabni izkušnji bi se radi posebej zahvalili ge. Metki in njeni ekipi iz konjušnice, ki so pridno pomagali.
Metka Kaiser in Marija Jurtela,
učiteljici v 1. razredu