20161212_200233Učenci, ki smo za izbirni predmet izbrali literarni klub, smo se v ponedeljek, 12. 12. 2016, odpravili v Knjižnico Josipa Vošnjaka Slovenska Bistrica. Tam smo se udeležili pravljičnega večera za odrasle, ki ga je knjižnica združila z zaključkom Bralne značke za odrasle.

Na začetku nas je nagovorila direktorica knjižnice in nam predstavila goste. To so bili: Darja Plavčak in Mojca Plaznik Plavec iz Knjižnice Slovenska Bistrica Robert Kereži in Lea Hedl iz Mariborske Knjižnice, Aleksandra Papež iz Knjižnice Lenart ter Marko Bezenšek iz Splošne knjižnice Slovenske Konjice. Po uvodnem govoru nam je vsak gost povedal eno pravljico, zgodbo oziroma legendo. Vse pravljice so bile izjemno zanimive, najbolj pa mi je ostala v spominu pravljica Darje Plavčak, saj med pripovedovanjem tudi prepevala. Za popestritev med pripovedovanjem pravljic pa sta poskrbela naš učitelj glasbe, Marjan Krajnc in kitarist Aleksander Dovar. Na koncu pravljičnega večera pa so prišli na vrsto še pridni bralci, ki so letos usvojili Bralno značko za odrasle, kajti dobili so zasluženo nagrado – knjigo, Lovro s košem gre!, avtorice Saše Šega Crnič.

Pravljični večer mi je bil zelo všeč, ker so bile pravljice zanimive in pa tudi poučne. Všeč so mi bili tudi pripovedovalci, ker so svojo pravljico povedali zelo tekoče, zanimivo in suvereno. Zaradi čudovite izkušnje se bom z veseljem udeležila tudi še kakšnega drugega literarnega večera v Knjižnici Slovenska Bistrica.

 Špela Auer, 9. razred