V četrtek, 19. 10. 2017, smo v OŠ Cirkovce povabili babice in dedke na uro športa z njihovimi vnuki in vnukinjami, ki obiskujejo prve tri razrede.

Ob 10. uri so se pred telovadnico pričeli zbirati gostje, ki so bili športno oblečeni in obuti ter v polnem pričakovanju na gibalno uro z vnuki in vnukinjami.

Športni pedagog, Tomaž Vindiš, je goste najprej lepo pozdravil in jim predstavil potek srečanja. Povedal je, da bomo skupaj z učenci izvajali naloge po športnem programu Zlati sonček.  Tako so učenci tretjih razredov z babicami, dedki in učiteljicama pretekli 300 m, drugošolci 200 m in prvošolci 100 metrov. Po obveznem razgibavanju so sledile športne naloge po razredih. Učenci prvega razreda so se na zunanjem igrišču pomerili z babicami in dedki v športnih nalogah na štirih postajah. Tako so se pomerili v vodenju žoge med oviro ter metom na koš, hoji na smučeh in poligonu.

Drugošolci so se z gosti odpravili v šolsko telovadnico, kjer so izvajali preskoke preko gredi, metali žogico, dvigovali trup in izvajali preval naprej.

Tretješolci so prav tako športne naloge opravljali v telovadnici. S svojimi babicami in dedki so se pomerili v dvigovanju trupa, preskokih kolebnice, metanju žogice v steno in hoji s hoduljami.

Bilo je veliko smeha in dobre volje po uspešno opravljenih nalogah. Aktivno druženje, ki združuje mladost in modrost, je pokazalo, da je medgeneracijsko druženje in sodelovanje prava smer prihodnosti, po kateri stopamo. Tako mladi spoznavajo bogastvo modrosti, ki se skriva v starejših in starejši verjamejo, da obstaja nekaj, kar jih združuje.

In združuje nas jezik, ki mu pravimo gibanje.

Mateja Lampret,
Zdrava šola OŠ Cirkovce