Učenci 2. razreda OŠ Cirkovce smo se 11. marca za tri dni preselili v CŠOD Škorpijon na Kozjaku. Pot nas je peljala skozi Maribor po dravski dolini. V Selnici ob Dravi smo se začeli vzpenjati proti avstrijski meji. Med samotnimi kmetijami smo zagledali veliko stavbo z manjšimi igrišči in čudovit pogled na avstrijske hribe z mestom Gradcem v ozadju.

Po malici in odhodu v sobe smo razpakirali. Nato nam je upravnica povedala nekaj o stavbi, kraju, dejavnostih in redu, ki se ga bomo morali držati. Po kosilu smo začeli s prvo vodeno aktivnostjo. Učili smo se orientirati v naravi, kjer so se mnogi prvič srečali s kompasom. S pomočjo karte in navodil smo iskali določene točke v bližini domovanja. Po večerji nas je čakal še ogled zvezdnega neba. Imeli smo srečo, ker je bilo jasno in nam je vodja s pomočjo laserske svetilke pokazal veliko ozvezdij in tudi Venero.

Drugi dan smo ob reki iskali vodne živalce, v gozdu pa živali v gozdnih tleh. Zanimive so bile tudi štafetne igre na strmi gozdni jasi. Ker je bil že zadnji večer, smo imeli ples. Potem smo se zabavali z igro pictionary, kjer nasprotna ekipa ugiba, kaj riše izbran tekmovalec na tablo.

Zadnji dan smo imeli najprej pohod po gozdni poti do avstrijske meje, ki so si jo mnogi predstavljali kot carino. A tu je meja označena le z betonskimi mejniki. Učili smo se tudi preživetja v naravi. Izdelovali smo bivake. Na voljo smo imeli dve šotorski krili in vrvico. Tudi to nam je uspelo.

V prostem času smo se radi igrali v sobah, na igriščih in preprosto v naravi. Izkoristili smo strmine in po njih tekali gor in dol, se valjali in se ob tem zelo zabavali.

Dokazali smo, da znamo sodelovati med sabo in biti samostojni tudi brez staršev. To je bila za nekatere težka preizkušnja, a smo zmogli. Na to smo ponosni učenci, starši in učiteljici.

Učiteljici Metka in Marija