Tisti učenci, ki radi brkljajo različne izdelke v svoje zadovoljstvo, ustvarjajo pridno tudi doma. Sproti, vsak delovni dan, najprej opravijo naloge, ki jih dobijo od učiteljic in učiteljev.

Nato jim učiteljici OPB za sproščanje med delom ali za prosti čas ponudiva različne zanimive ideje, ki jih najdejo v e-učilnici pri vsakem razredu. Najprej je pomembno vsakdanje gibanje, ker rabijo svež zrak, da napolnijo telo z novo energijo.

Ker se moramo zaščititi pred korona virusom, so si napravili preproste zaščitne maske. Ustvarjajo različne izdelke iz odpadnega materiala, rišejo živali po navodilih, ali pa si sami kaj izmislijo.

Otroška domišljija ne pozna meja in tako je tisto najlepše-kreativno. Mimogrede naredijo kaj novega iz materialov, ki jih sami naberejo, kot je to storila Katarina. Njeni zapisi OSTANI DOMA so nastali čisto po njeni zamisli. Nastal je enkraten zapis, ki je še kako  pomemben za čas korone.

Tako se bojo z nalogami doma trudili, koliko časa bo šola potekala na daljavo. Starši jim bodo pri tem še naprej potrpežljivo pomagali. Brez pomoči mlajši otroci ne bi zmogli usvajati učne snovi na daljavo. Hkrati pa se učenci trudijo, da postajajo iz dneva v dan samostojnejši.

Staršem se zahvaljujemo za pomoč pri učenju, ustvarjanju in povezovanju med šolo Vašimi otroki, da lahko šola na daljavo poteka.

Hvala, ker tako pridno pošiljate fotografije o delu doma.

Zapisali učiteljici OPB Marija in Nina.