Dragi prijatelji naših najmlajših članov naše družbe … naših otrok!

Po lanskoletne sila prijetnem srečanju, ko smo k vam prispeli z Božičkovim avtobusom, vas letos vabimo, da smo skupaj tokrat malo drugače. Topel objem vsem. Ekipa pravljičnih junakov.

OBČINA KIDRIČEVO se je v sodelovanju z idejno vodjo in avtorico projekta »ZVEZDNI UTRINKI PRAZNIČNEGA DECEMBRA V KIDRIČEVEM« Zvezdano Gorenčič Novljan, odločila, da svojim najmlajšim v občini Kidričevo ponudi nekaj, kar jih bo na krilih domišljije popeljalo v čarobni svet pravljičnih junakov  prazničnega decembra.

 Z ekipo  igralcev, plesalcev, ustvarjalcev, snemalcev in grafičnih oblikovalcev so že pred meseci ustvarili prisrčne zgodbe Božičkove sestre Fredriikke in njene hčerke Tuuli, plesne koreografije s plesnima palčicama Jingle in Bello ter poučne vsebine palčkov Alabastra in Freda.

Božiček se je letos odločil, da bo otroke obiskal drugače. Na pomoč je poklical prijatelja kočijaža, s katerim sta se dogovorila, da bo njega in njegovega palčka 23.12. se bo z njimi odpravil v slehrno vas občine Kidričevo, da od daleč pomaha svojim največjim oboževalcem … otrokom.

KJE IN KDAJ se bo peljal skozi naselja občine,  bo razkril na praznični spletni strani nekaj dni pred prihodom.

Z vsebino čarobne spletne strani za otroke so povezana tudi zabavna NAGRADNA VPRAŠANJA. Če bodo otroci zelo pozorno gledali vsebine pravljičnih videov, se jim bodo odgovori na vprašanja ponujali kot na dlani. Srečni izžrebanci bodo nagrajeno z ljubko nagrado.

V dveh tednih, kolikor nas loči do Božiča,  se bodo otroci z Božičkovo  sestro Fredriikko naučili peke čokoladnih razpokančkov in božične smrečice iz listnatega testa, vadili plesne korake na dve najbolj prepoznavni melodiji: CIN, CIN, CIN, zvončki pojejo in Jelenček Rudolf ter  v družbi palčkov Alabasterja in Freda  trenirali pisanje pisem Božičku. Tudi osnove finskega jezika jim ne uidejo.

Posebnost predbožičnega tedna bo poleg obiska Božička po vaseh, pravgotovo glasbeno voščilo in nagovor župana občine Kidričevo.

Praznična voščila otrokom so na prošnjo gospe Zvezdane prispevali tudi njeni prijatelji, številno otroški ustvarjalci, ki so voščilo tokrat posneli kar iz varnega objema svojega doma: Damjana Golavšek, Miša, pisatelj Primož Suhodolčan, pevec Adi Smolar, Isaac Palma, priznana lutkarica Irena Rajh in drugi, z željo, da otrokom polepšajo praznike.

Z  čarobno spletno stranjo, ki so jo pripravili  ustvarjalci strani,  podjetje Eventplus, ki že  več kot 20 let razveseljuje otroška srca in podjetje Serpentes, želimo vstopiti v otroška srca otrok iz Kidričevega, ki so takšni kot vsi otroci na tem svetu. Radovedni, iskrivi in pravljic željni.

 Dobrodošli na FB https://www.facebook.com/podtisocerimizvezdami , kjer diši po praznikih in kjer s klikom na posebno čarobno spletno stran vstopate v popolnoma drug, pravljičen svet.

Vas pa ob tej priložnosti vabimo, da na FB stran pošiljate utrinke iz vaših domov. Vaše smrečice, vaše adventne venčke, vaše zažgane in nezažgane potice, vaše smešne videe in mogoče se bosta ravno vaša fotografija ali filmček  znašla med prispevki tedna.

Naj vam ob tej priložnosti v imenu nas vseh, ki se trudimo z vami ostati v stiku in skupaj, zaželimo mirne, zdrave in ustvarjalne praznike.

OSTANITE ZDRAVI!

Zvezdana Gorenčič Novljan v sodelovanju z pozitivno naravnano in optimistično ekipo OBČINE KIDRIČEVO,  ki ji je mar za vas …