Simbioza Giba je največja vseslovenska akcija, ki združuje idejo medgeneracijskega sodelovanja, prostovoljstva in gibanja.

Spodbuja zdrav življenjski slog vseh generacij, ustvarja medgeneracijsko sodelovanje, omogoča brezplačno spoznavanje novih gibalnih, rekreativnih in športnih aktivnosti, in spodbuja aktiven in zdrav način življenja v vseh življenjskih obdobjih.

Na naši šoli se že vrsto let aktivno vključujemo v ta projekt. Pri izvedbi se povezujemo z lokalnim okoljem. Medse povabimo članice Šole zdravja Cirkovce. Vsak dan jih namreč opazujemo pri njihovi jutranji vadbi po Metodi tisoč gibov.

V projektu  sodelujejo poleg  otrok tudi starši in stari starši. Tudi letos je bilo tako. V sredo, 18. 5. 2022, so se nam na šolskem igrišču pridružili  v velikem številu. V 30-minutni vadbi pod vodstvom učiteljice Marije Jurtela smo se vsi dobro razgibali od glave do pete. Opazili smo, da vsakodnevna redna vadba zares pripomore h gibčnosti, saj so oranžne telovadke vaje izvajale lažje kot mi. Največ težav smo imeli pri vajah za ravnotežje.

Učenci in učitelji se za odlično izvedbo tega dogodka zahvaljujemo članicam Šole zdravja Cirkovce, še posebej učiteljici Mariji. Veseli bomo še več tako aktivnih in prijetnih druženj.

Članice Šole zdravja Cirkovce pa vabijo vse, ki si želite ohraniti zdravje v prijetni družbi, da se jim pridružite.

Učiteljica Liljana Brglez.