Ponedeljek, 12. 6., nas je končno razvajal z lepim vremenom, zato smo lahko resnično uživali v še zadnjem športnem dnevu letos. Na končno lokacijo smo se odpravili s kolesi, in sicer v petih skupinah – vsak razred je šel zase. Srečo imamo, da je Greenlake tako blizu, ponuja pa nam vrsto možnosti za športno aktivnost. Športnega dne so smo se udeležili učenci od 5. do 9. razreda, z izjemo 6. razredov, ki so imeli ta dan preverjanje plavanja. 

Ko smo prispeli, smo najprej pomalicali in se razgledali naokrog. Nato so nam pojasnili vsa pravila, ki smo jih potrebovali za nadaljnje aktivnosti na vodi. Izbirali smo lahko med kajakom, kanujem in supom. V približno eni uri smo lahko preizkusili vsa tri plovila in se med tem resnično zabavali. Pred odhodom proti šoli smo najbolj pogumni tudi skočili v vodo. Voda ni bila pretirano mrzla, zato je naša zabava privabila tudi večino ostalih sošolcev. Ob jezeru smo se zadržali še nekaj časa, da smo se posušili in se tako pripravili na odhod. V skupini smo kolesarili nazaj proti šoli, kjer smo se nato ločili in šli vsak svojo pot proti domu. 

Športni dan nam je bil zelo všeč. Če povemo čisto po pravici, je to naš najljubši športni dan v letu, zato upamo, da se ga bomo udeležili tudi v prihodnje. 

Nekaj vtisov naših učencev: 

Izabela (7. a): Najbolj všeč mi je bilo kopanje, saj je bila voda prijetno topla. 
Nataly (7. a): Všeč mi je bila vožnja s kajakom, ker sem se z njim prvič vozila. 
Teo (7. a): Najbolj všeč mi je bilo, da smo se vozili s kolesom. 
Ajla (8. b): Všeč mi je bil kajak, saj je vožnja z njim lažja. 

 Učenci šolskega novinarstva