13. november je mednarodni dan prijaznosti. Vsako leto na ta dan z deljenjem rumenih rož poudarjamo potrebo po preprostih dejanjih, s katerimi polepšamo življenje drug drugemu. Rumene rože pa so zamenjali poslikani kamenčki, ki jih ljudje nastavijo na naključnih javnih mestih. Tam čakajo novega lastnika. Ta kamenček obdrži ali podari naprej.

“Siv neugleden kamenček, oblečen v barve, preverjeno nariše nasmeh na obraz prav vsakemu,” poudarjajo v društvu Humanitarček. Humanitarček je društvo za promocijo humanitarne dejavnosti, ki je v Sloveniji nosilec te akcije.

Prvošolci z učiteljicama njihovi misli kimamo. Strinjamo se, da bi prijaznost morala postati del našega vsakdana. Dan je lepši, če se prične s prijaznim nasmehom, toplim objemom, lepo besedo.

Zato smo v četrtek, 9.11., v svojo učilnico povabili babice. Z veseljem so se nam pridružile pri poslikavi kamenčkov prijaznosti. V odličnem tandemu s svojimi vnuki in vnukinjami so ustvarili krasne kamenčke prijaznosti. V ponedeljek,

  1. 11., smo kamenčke nastavili v šoli za delavce šole in našim velikim prijateljem (tutorjem) iz devetega razreda. Presenečenje je uspelo. Na obrazih so se narisali nasmehi. Nekaj kamenčkov pa čaka nove lastnike na naključno izbranih javnih mestih.

Suzana Menoni – Planinšek